Thursday, July 28, 2011

Ke-gangster-an Gua!

Semalam aku baru lepas accident.. Accident motor taw! Gangster ke tak gangster?? Okla, bukan tu masalahnye sekarang nih.. Kite orang accident sebab motor tuh tayar pancit. Aku pelik jugak sebab waktu pergi kerja tu, elok je kite orang jalan, siap boleh merempit lagi! Bila nak balik tetibe tayar motor dah pancit. Bukan setakat pancit, leper kot tayar aku!



Keluar je dari tempat parking aku dah rasa lain macam dah motor aku nih. So aku berenti la tepi jalan nak tengok tayar aku. Memang kempis kot! Tapi, sebab kat situ namanya pun tepi jalan. Nak dapat bantuan dari sape kan? So, aku pun jalanla jugak slow-slow. Tapi aku memang boleh rasa, motor tuh memang dah tak boleh bawak dah! Maka, aku pun berentila sekali lagi. At the end, aku decide nak jalan slow-slow. Jalan-jalan sekali motor aku dah melayang ke kiri, ke kanan. Last-last, nah! Amek kau! Accident terus.. Dahla ada kereta kat belakang aku. Nasib baik kereta tuh tak langgar aku. Kalau tak habesla melayang nyawa aku ngan Tenten. Kesian pakwe Tenten nanti menangis.. 

Driver kereta belakang aku tuh pun stop tolong aku. Adala lagi beberapa orang yang naik motor tolong aku jugak. Aku yang tengah terkejut lagi nih pun call la member yang dekat-dekat nih. Dalam otak aku, Izzat jela..  Waktu tengah tunggu Izzat datang tuh, aku ngan Tenten pun bincang macam mana boleh jadi kempis gila tayar aku. Then kite orang dah buat anggapan sendiri dah. Mesti ada orang buat nih.. Tapi taknakla tuduh melulu. Karang jatuh taraf fitnah pulak kan..

Izzat
Beberapa minit lepas tuh, mekanik pun datang. Tengok yang kempisnya tayar belakang. So, mekanik tuh pun repair tayar belakang jela. Langsung tak pandang tayar depan tuh. Sekali bila dah habes repair, mekanik tuh pun dah balik. Izzat terperasan tayar depan aku pun kempis gila nak mati dah. Oh, btw thank you Izzat sebab bayarkan duit mekanik tuh. Sambung balik cerita. So, Izzat bagi aku bawak motor dia, biar dia bawak motor aku yang dah kempis tuh. Izzat, aku terharu sangat tak tahu nak cakap macam mana dah.. Aku nih asyik susahkan orang je.. =.='

Bila dah sampai kat kolej, Izzat pun cakap. Aku rasa ni ada orang sabotaj la.. Biasanya kalau tayar motor pancit, mesti satu je.. Ni dua-dua belah. Macam ada orang dengki je.. So, aku dengan Tenten macam dah dapat agak je sape yang buat dan kenapa dia buat. Takpelah.. kalau benda nak jadi, dia jadi jugak.. Kepada orang yang sabotaj kami tuh (kalau betulla), harap anda bahagia dunia akhirat tambah-tambah lagi bila kau taw kami accident.. Aku hampir patah pinggang ngan tengkuk. Tenten kaki dah tak berapa nak ok dah..

habis gemok dah kaki Tenten..

Thanks sudi baca.

13 comments:

  1. habis gemok kaki ak.... =.='

    ReplyDelete
  2. lyn ngan syafiq : aku x mau syafiq nangis je.. habes nanti die belasah aku.. :P

    ten : gemok sebelah pulak tuh! wahahaha!!

    ReplyDelete
  3. haha~ skrg da xgmuk tp biru sbb lebam..... :P

    ReplyDelete
  4. haha~ skrg da xgmuk tp biru sbb lebam..... :P

    ReplyDelete
  5. xpe2... dugaan... lain kali hati2..
    bjet aqu nk ckp cmtu ke kk bell??
    hahahaha
    padan muke... len kali klu da kempis... tuntun je la moto tu... naseb baek xkne langgar... phewww

    ReplyDelete
  6. ko xckp cm tuh pon xpe....ak tau ko rsaukan ak....hehe~ tgk2 siap ade phewww ag....kalo ak kne langgar nnt da xde org ko nak buli kan???haha~

    ReplyDelete
  7. klu ko xcident... pencabar ntok saadah meningkat r... hahaha... seb baek hg x tuuuttt... xde pencabar r aqu...

    ReplyDelete
  8. course mate.. dak um gak la.. kebetulan ade kat um..

    ReplyDelete
  9. uhhh...terharu..ada gmbr ak..haha

    ReplyDelete
  10. kau kire hero la hari tuh.. chewah! haha

    ReplyDelete