Thursday, April 28, 2011

Protes Kat UM

Agak gilela tengok video nih... Akctually semalam PM China datang UM.. Aku tak berape sure la buat ape.. Pastu muncul pulak video nih kat malaysia kini. Aku pun mestila tak melepaskan peluang tengok kan.. Lepas da tengok, pahamla jugak skit-skit situasi die.. Tapi beragakla sikit orang yang nak tangkap ni pun.. Aku tak nampak pun dorang pakai baju polis.. Tapi berlagak bukan main! Mengalahkan polisla pulak.. Nak-nak yang baju merah tu.. Berangin je aku tengok die.. Pastu kenape nak kena tolak, marah-marah?? Diorang tengah berjalan bukannya nak lari pon.. Isy! Tak paham aku politik dunia nih..


Dengar tak last skali Laki cina tuh cakap apa bila wartawan tanya kenapa diorang ditangkap??
"I think there is no reason given"
Well, aku pon tak paham kejadahnye dorang ni nak kena tangkap..

5 comments:

  1. baju merah 2 polis rasenyer..ade jer polis yg xpakai uniform...apepown that was their job, so kne ikot lar utk ksenangan mereka bersama..:)

    ReplyDelete
  2. yela kot.. tapi kasar sangatla.. boleh je buat kerje ngan cara berhemah..

    ReplyDelete
  3. then ape plak la reason kne tgkap?

    ReplyDelete
  4. tenten : tu aku ade tulis kat atas tuh..

    amir : yela kot...

    ReplyDelete