Monday, April 25, 2011

Air "Gedegang"

Taw tak air gedegang tu ape? Ala.. Air yang kita beli ikut mesin, pastu jatuh bunyi "gedegang" tula.. Aku ada bad experience pasal air gedegang nih.. Tapi yang bad experience tuh semua jadik kt KK12 je. Bukan nak kondem.. Just nak share pengalaman je.. Actually, air gedegang kat kolej aku pon lebih kurang, tapi aku nasib baik belom terkena.


Ceritanya macam nih.. Ari tuh time tengah belajar, aku terdengar berita Homin nak perform dekat KBS World. SO apa lagi?? Aku ngan Tenten pun terus pegi kolej aku nak carik tv. Kenapa mesti kolej aku?? Sebab kalau kat kolej beliau, ramai sangat orang yang berebut.. Kat kolej aku pulak, rata-rata memang suka tengok channel Korea nih.. So, lepas habes je show Homin, aku ngan Tenten pon balikla.. Tenten singgah jap gi beli air gedegang dekat situ.. Lepas masuk duit, dia tekanla air soya, tapi keluar air pepsi! Memang aku gelak sakanla.. Hahaha! 

Pastu, dua hari lepas tuh aku gi kolej Tenten nak studyla konon.. Pastu time nk makan malam tuh, kite orang belila air gedegang.. Aku tengok mesin tu pastu aku tergelak sebab teringat insiden kat kolej aku tuh.. Tenten masukkan duit cam biasa.. Dia tekan soya gak kot.. Yang keluar pun soya jugaklah.. Pastu time giliran aku, aku tekan teh bunga, keluar cincau!! Mau aku meraung kat situ sambil tergelak-gelak hampir nak tergolek.. Oh man~ Kenapa aku diperlakukan sebegitu rupa?? Yang malunya sebab aku tak perasan kat belakang aku ada orang lain tengah beratur.. Aku pulak punyala layan feeling sampai orang tuh tanya "Dah habis feeling dah?". Aku pun dengan selamba jawabla " Belum.. Tengah feeling gila nih...". Pastuh terus blah dari situ.. Tenten punyala gelak balik kat aku.. Cis!! Siap kau Tenten!!


Itu takpe.. At least dapat gak air.. Nasib baik air cincau tuh sedap.. Haha! Ni lagi satu citer.. Aku tak ingatla bila.. Tapi kat 12th jugakla.. Aku dahaga sangat.. So, dengan pantas aku mencari air gedegang. Lepas masuk je RM1, aku tekanla mineral water.. Ade bunyi jatuh, tapi airnye tak keluar! Aku bengangla kan.. Pastu aku dengan murah hatinye tryla lagi sekali.. Masuk lagi duit.. Tapi tak keluar jugak! Berangin aku waktu tuh... Pastu aku pun cakapla kat Lyn.. Then Lyn pulak try..  Godek punya godek mesin tuh, result dia same jer.. Huh! Aku pun ape lagi, goncang mesin tuh. Lyn lagi power! Tendang terus! Hahaha..


Moral of the story : Berhati-hatilah ketika beli air gedegang.. :D Peace no war!

2 comments:

  1. air pepsi pon bole...*sbnrnye revive* haha~

    ReplyDelete
  2. ooo... pepsi ek?? hahah tersilapla pulak.. :P

    ReplyDelete