Friday, December 23, 2011

Zaman Tengah Nak Membesar

korang ingat tak waktu kecik-kecik dulu??

- pukul 6 petang je mesti bertenggek kat depan tv nak tengok power rangers

- main lawan pemadam.. sape dapat tindan pemadam tuh dia yang menang..

- selalu excited bila dapat ais karen.. pastu buat mulut keluar asap..wahaha!

- takut nak nyanyi lagu cindai sebab takut hantu datang.

- main police entry one two jaga.. suke hati je aku eja kan?

- rase bangga gila kalau dapat henfon.. walaupun sekadar 3310.


- kalau dapat patung mainan, mesti nak cabut satu-satu part.. tangan, kaki, kepala dia..

- selalu guna kain batik/pelikat main ninja-ninja.

- kalau yang perempuan tuh selalu teringin nak main make-up mak..

- laki pulak selalu nak main hammerla, roller untuk cat tula...

- kalau pegang tangan mak ayah, kadang-kadang tu mesti nak bergayut. jadik buaian kejap. haha!

- beli buku pokemon ngan digimon, kumpul stiker dia..

-dingdang, jojo ngan tora tuh satu kewajipan.

- bila ade jet, helikopter lalu depan rumah je, cepat-cepat keluar rumah nak tengok.

- time main nyorok2, kalau boleh nak menyorok sampai ke dalam longkang.

- main depan kipas, berangan macam dalam citer titanic sambil nyanyi atau buat suara robot.

- bangga kalau ade playstation!

- habes exam je mesti nak bawak mainan pegi sekolah.

- kad happy family, snap, etc..at least kena ade salah satu.

-kalau tak siap keje sekolah, kena berdiri depan kelas, sambil pakai banner camnih.. akula..
p/s : miss my childhood.. thanks for reading. =)

4 comments:

  1. horror siot cabut2 kepala anak patung

    ReplyDelete
  2. aku up sikit. main Magic the gathering. hahah

    ReplyDelete
  3. zinedine zaiddin : best kot.. pastu main voodoo.. haha!

    gp : magic tuh yang pakai coin 20 sen tu ek?

    ReplyDelete
  4. Haha. tak lah. magic the gathering tu macam main kad kad pokemon tu sume

    ReplyDelete